Deel dit artikel:

Sportief vuurwerk tijdens Red Bull De Muur

Op zaterdag 7 juni staat de Muur van Geraardsbergen garant voor spektakel. Met een klimtijdrit van 300 meter kun je zelf de wedstrijdsfeer van de mythische helling opsnuiven. Ook ploegen mogen deelnemen. Bekijk de video hier.

Hij is al een paar jaar uit de finale van de Ronde van Vlaanderen geschrapt, maar op zaterdag 7 juni herrijst de Muur van Geraardsbergen in al zijn glorie. De heilige wielerbodem speelt de hoofdrol in Red Bull De Muur, een korte klimtijdrit die aan zijn derde editie toe is.

Deelnemers moeten de laatste driehonderd meter van de kasseihelling tegen de klok opsprinten. Een explosief brokje spektakel, zeker met de beslissende strook van twintig procent. De snelste 48 van de kwalificatie stoten door naar de finale. Daarin wordt per zes gestart en bereiken de drie besten telkens de volgende ronde.

Nieuw is de teamcompetitie. De ploegen van zes worden in twee poules onderverdeeld en krijgen daarin twee manches om de finale te halen. Per poule halen de twee beste ploegen de finale. Belangrijk is dat de tijd van de vijfde renner telt.

De eindfase gaat trouwens ’s avonds door, in kunstlicht, wat ongetwijfeld mooie beelden oplevert. De beste drie renners en teams vallen in de prijzen, terwijl ook de snelste tijd van de dag beloond wordt. De ongelukkige die van tegenslag in tegenslag rolt, krijgt een troostprijs als pechvogel van de dag.

In ons meinummer blikten we alvast vooruit met Edwig Van Hooydonck en Nick Nuyens. Beiden zijn ex-winnaars van Vlaanderens Mooiste en kennen de Muur als geen ander. Exact 25 jaar geleden won Van Hooydonck zijn eerste Ronde. Hij is met andere woorden de geschikte man om de tijdrit in een video aan te kondigen.