Deel dit artikel:

Sport.be en Grinta.be leggen fietser in de wattten

Sport.be en Grinta! gaan structureel samenwerken. De website grinta.be wordt voortaan beheerd door Golazo media, ook uitgever van Sport.be.

Vanuit de nauwe samenwerking wordt ook cycling.be, de portaalsite voor de actieve fietser van Golazo media, verder uitgebouwd. Op www.cycling.be verschijnen de meest volledige kalenders met toertochten voor de wegfietser en mountainbiker, actueel nieuws, tips en info over materiaal, voeding, training en veel meer.

De fietser vindt op grinta.be voortaan veel informatie terug uit het magazine, maar ook parcoursen voor fietstochten (op basis van de knooppuntenroutes), wedstrijden met aantrekkelijke prijzen, reportages van Grinta! TV en heel wat extra’s die niet in het magazine te vinden zijn.

 Eerder was er al een akkoord gesloten tussen Golazo sports (het vroegere Octagon cis en zusterbedrijf van Golazo media) en Grinta! voor de organisatie van de Grinta! Challenge op 3 mei 2008.

Deze Grinta! Challenge is een nieuw fietsevenement binnen de Lotto Cycling Tour, een reeks van 8 topevenementen voor de actieve fietser waarvan De Ronde van Vlaanderen, Tilff-Bastogne-Tilff en de Peter Van Petegem Classic vandaag de bekendste zijn. De Grinta! Challenge heeft Doornik als startplaats en verkent de (voorlopig nog) minder bekende maar prachtige regio ‘Pays des Collines’ in de provincie Henegouwen.

Grinta!, het magazine voor de actieve fietser, werd gelanceerd in mei 2007 en wordt uitgegeven door Grinta! Publicaties. Grinta! heeft zijn start niet gemist en wordt tweemaandelijks op méér dan 18.000 exemplaren verspreid.

Golazo media is het multimediabedrijf van de Golazo-groep en is vooral bekend van www.sport.be, de grootste tweetalige sportsite van het land (met dagelijks 60.000 unieke bezoekers). Met running.be en cycling.be ontwikkelt Golazo media ook twee belangrijke portaalsites voor actieve sporters.

www.golazo.com
www.cycling.be
www.grinta.be