Deel dit artikel:

Spaans verkeer eist tol

Vanuit het ‘fietsparadijs’ Zuid-Spanje bereikten ons vorige week meldingen van verkeersongelukken met profrenners. Vansevenant en Cavagna van Deceunink-Quick-Step waren daarvan de voornaamste slachtoffers maar ook 3 renners van Androni Giocattoli kwamen in aanrijding met een Spaanse autobestuurder.

foto Getty Images

Mauri Vansevenant en Remi Cavagna waren met Deceuninck-Quick-Step op ploegstage in Calpe. Ze kwamen op 10 december net terug van een fotosessie toen een wagen geen voorrang van rechts verleende. Vansevenant brak bij het ongeval zijn duim en keerde daarop terug naar België om te herstellen. De Franse kampioen was er erger aan toe en brak een ruggenwervel. Zijn behandeling volgde in het ziekenhuis van Valencia. Onderzoek wees al uit dat er gelukkig geen neurologische schade is.

foto Team Androni Giocattoli

Team Androni Giocattoli had een dag later ook pech in het verkeer. De Italiaanse ploeg is op trainingskamp in Benidorm en werd aangereden op de eerste stagedag. De Colombianen Brandon Rojas en Juan Diego Alba raakten net als de Spanjaard Martì Vigo gewond. Rojas belandde op de voorruit van de auto en liep een snijwonde aan de keel en een klap op zijn rechterknie op. De andere twee kwamen er met enkele blauwe plekken vanaf en konden de ploegstage verder zetten.

Het is opvallend dat beide verkeersincidenten met de wielrenners zich in Zuid-Spanje afspeelden. De regio wordt namelijk niet enkel uitgekozen omwille van de goede wegen en het klimaat maar ook omdat er een relatief lage bevolkingsdichtheid heerst en de routes er vrij autoluw zijn.