Deel dit artikel:

Sokken voor alle voeten

Het merk X-Socks® is in elke sporttak actief, dus ook in de fietssport. Of je nu gaat mountainbiken, op een zondagmiddag gaat touren of gaat racen, de fietssokken van X-Socks® geven je een goede ondersteuning.X-Socks® heeft een uitgebreid gamma sokken
X-Socks® heeft verschillende fietssokken in de collectie, zodat je onder alle omstandigheden optimaal kunt genieten van de pasvorm, het comfort en de bescherming die X-Socks® biedt.

De Bike Discovery-sokken zijn het ideale model voor een eerste kennismaking met X-Socks®. Deze sok met X-Cross® Bandage, teenbescherming en AirConditioning Channel® biedt een ongekend hoge kwaliteit voor een betaalbare prijs.

VOOR UITHOUDINGSFREAKS

De speciale padding op de wreef van het X-Socks® Street Biking-model geeft niet alleen optimale bescherming, maar verdeelt ook de druk, waardoor huidirritatie effectief wordt voorkomen. De technisch hoogwaardige materialen van deze sok zorgen voor een snelle vochtafvoer van de huid en zijn daarnaast optimaal ademend en opvallend comfortabel. X-Socks® Street Biking is vanzelfsprekend voorzien van het Advanced Foot protection System, dat je voeten optimaal beschermt tijdens het fietsen.

VOOR HET RUWE TERREIN

X-Socks® Mountainbiking short zijn aangenaam om dragen en regelen het microklimaat in de schoenen. Daarnaast bieden ze bescherming tegen verwondingen veroorzaakt door takken, struiken of kreupelhout. De scheenbeenbeschermers met Robur® paddings zijn bijzonder effectief op dit vlak. Bij een val verminderen zij het risico op schaafwonden aan de enkel.

Struikgewas, doornen, kreupelhout…Mountainbiken is het leukst op ruw terrein. Een effectieve bescherming betekent echter niet noodzakelijk een beperking van bewegingsvrijheid.

VOOR EEN PERFECTE OVERBRENGING VAN KRACHT

Het X-Socks® Biking Racing-model is ultralicht en is lager dan de andere fietssokken. De extra dunne en lichte materialen zorgen voor een optimaal contact met de schoen en het pedaal, wat zorgt voor een perfecte controle en een optimale overbrenging van kracht.

Een complex systeem van paddings reduceert de druk daar waar de schokken en de wrijving het sterkst zijn. Dit vermindert effectief het risico op schaafwondjes en geïrriteerde drukpunten.

De temperatuurregelende materialen en het ventilatiesysteem zorgen voor droge voeten en een aangename temperatuur, zelfs onder extreme omstandigheden.

HET TOPMODELDe X-Socks® Biking Silver-sokken
De Biking Silver-sokken hebben het unieke Sinofit®-voetbed, bestaande uit 99,9 % puur zilver. Dit voorkomt de groei van bacteriën en biedt daardoor optimale bescherming tegen onaangename geuren en voetschimmels.

Het afgewogen design van de padding zones op de zool, de wreef, de hiel en de enkel, in combinatie met het X-Cross® Bandage, beschermt en ondersteunt de voet tijdens normale bewegingen.

Tegelijkertijd is deze sok licht en biedt een constante ventilatie met verse lucht dankzij het geïntegreerde AirConditioning Channel®.

Het handige flapje achteraan voorkomt dat de sok afzakt in de schoen.