Deel dit artikel:

Snelste Castelli-shirt ooit

Textielfabrikant Castelli zet opnieuw een stap vooruit in de zoektocht naar steeds snellere en comfortabele fietskleding. Aero Race 5.0 Jersey weegt slechts 98 gram.

Wie sneller wil worden, moet in eerste instantie hard trainen. Daarnaast moet je ook over het juiste materiaal beschikken. Om hun materiaal zo goed mogelijk te maken, deed Castelli testen in de windtunnel. Die toonden aan dat Aero Race 5.0 Jersey 20 watt bespaart ten opzichte van een gewone fietstrui. Castelli besloot prompt om die technologie ook toe te passen in het nieuwe Sanremo 3.0 Speedsuit.

 

Deze Sanremo 3.0 Speedsuit is een combinatie van het Bodypaint Bibshort en het voorgenoemde shirt, maar dan aan elkaar gestikt. Onder andere de renners van Garmin-Sharp kozen voor deze Speedsuit.

 

98 GRAM COMFORT

Aero Race 5.0 is niet alleen snel, maar ook vederlicht. Het weegt amper 98 gram, wat 40 gram lichter is dan een standaard fietsshirt. Om het truitje snel te laten drogen, maakt de fabrikant gebruik van specifieke stoffen.

 

Ten eerste de 3D-stof op de rug en de mouwen. Deze structuur creëert minuscule niveauverschillen. Dit reduceert de contactoppervlakken met de huid waardoor jij zelf sneller droogt.

 

Vooraan wordt gebruik gemaakt van Velocity Dry. Dit is een lichte polyester die zeer comfortabel aanvoelt en aerodynamisch blijkt. Aero Race 5.0 Jersey kost 110 euro en is reeds verkrijgbaar in de winkel.