Deel dit artikel:

Slipstream: De Pannenkoeken

Op de dag tussen de BEMER Cyclassics in Hamburg en de Egmont Cycling Race, de voormalige GP Stad Zottegem, trekken we eropuit met ‘De Pannenkoeken’. Dit Kempense trainingsgroepje kaapte op het afgelopen BK in Middelkerke de tweede en de derde plaats weg met Jordi Meeus en Jasper Philipsen, maar is hongerig naar meer.

Om een aanvaardbare half tien ‘s ochtends hebben we afgesproken bij Ward Vanhoof in het Kempense Mol-Sluis. De 23-jarige tweedejaarsprof bij Sport Vlaanderen – Baloise begroet ons hartelijk, waarna ook Jordi Meeus arriveert. De onfortuinlijke Lommelaar van BORA – hansgrohe zou normaal gezien de Vuelta rijden, tot een crash in de tijdrit van de Ronde van Polen roet in het eten gooide. Een sleutelbeen- en neusbreuk waren het verdict voor Meeus, die van dat laatste naar eigen zeggen gelukkig weinig hinder ondervindt. “Heel jammer, want ik had echt uitgekeken naar de Vuelta. Qua timing was mijn valpartij dus echt wel slecht. Gelukkig ben ik niet te lang buiten strijd”, zegt Jordi, die intussen al opnieuw in competitie trad in de Ronde van Groot-Brittannië.

Combinatie met studies en late shift

We vertrekken langsheen de kermiskramen van Sluis-kermis en rijden Davide Bomboi en Daan Hoeyberghs tegemoet. Davide is laatstejaarsbelofte bij Team Elevate – Home Solution Soenens en staat de dag na onze tocht samen met Ward aan de start van de Egmont Cycling Race. In tegenstelling tot Jordi en Ward is Davide dus geen profrenner. “Ik combineerde het wielrennen tot vorig jaar met mijn studies en heb mezelf nu één jaar de tijd gegeven om volledig voor de koers te gaan”, vertelt Bomboi, die aangeeft dat hij al wel gesprekken heeft gevoerd, maar op het moment van schrijven nog geen contract op tafel heeft liggen. “Als het niets wordt, weet ik nog niet of ik bij de elite zonder contract ga rijden. Ik zie mezelf eerder op zoek gaan naar nieuwe fietsuitdagingen zoals bikepackingavonturen. Al zou ik dan wel werk willen vinden in de fietsbranche”, klinkt het nuchter, maar hoopvol. Dat die hoop niet onterecht is, bewees Bomboi dit jaar al met een resem ereplaatsen en winst in de interclubwedstrijd Brussel-Zepperen.

Met zijn bijna 28 jaar is Daan Hoeyberghs de ‘pater familias’ van het gezelschap. Daan was een beloftevol renner en veldrijder die in het verleden onder meer uitkwam voor BKCP-Powerplus, Beobank-Corendon en ten slotte het BEAT Cycling Team. Met heel wat ervaring in wegwedstrijden van tweede categorie kan Daan dan ook vlot meespreken met De Pannenkoeken. “Mijn carrière ligt dan wel achter mij, maar wanneer ik met de late shift moet werken, probeer ik in de voormiddag toch nog regelmatig aan te pikken. Aangezien ik slechts twee à drie keer per week op de fiets zit, kunnen de mannen mij wel serieus doen afzien. Maar het is een leuke bende en ik ben blij dat ik er op deze manier deel van kan blijven uitmaken. Ook op activiteiten naast de fiets ben ik er nog graag bij”, doelt Daan op de ‘Komen Eten’-events die De Pannenkoeken buiten het wedstrijdseizoen onder elkaar organiseren.

Lees het volledige artikel in de nieuwe editie van Cycling, nu verkrijgbaar in de winkel, HIER online te bestellen of HIER online te lezen via Blendle. Abonneer je HIER en geniet van onze aantrekkelijke abonnementsformules!

Gerelateerde artikels