Deel dit artikel:

Slimme fiets helpt je op weg

Vanhawks lanceert met zijn Valour een fiets vol nuttige elektronica. Zo vibreert je stuur als verkeer nadert en lichten LED-lampjes op om je de richting aan te wijzen. Dankzij bluetooth wisselt de fiets gegevens uit met je smartphone.

De Vanhawks Valour integreert elektronica wel erg doorgedreven. Zo worden niet alleen gegevens over snelheid en route naar je smartphone verstuurd, maar detecteert de fiets ook beweging bij je dode hoek.

Je stuur zal vibreren als je verkeer te dicht nadert – of andersom – en heeft LED-lampjes die de juiste richting aanwijzen. Voor je vertrekt, kun je met je smartphone de route uitstippelen. De technologie onthoudt je favoriete ritten en leert van eerdere tochten. Putten in het wegdek of wegversmallingen kun je zo vermijden en met andere fietsers delen. Na de rit kun je je snelheid, calorieën, tijd en afstand bekijken.

Bij diefstal hoef je trouwens niet helemaal te wanhopen. Als een andere Valourfiets in de buurt van je gestolen stukje technologie rijdt, zal hij de locatie automatisch detecteren en melden. Voorlopig moet je dus bijzonder veel geluk hebben dat er in je omgeving nog iemand op zo’n Valour rondrijdt…

Mede dankzij het carbonframe zou de eenversnellingsfiets afhankelijk van de onderdelen tussen zeven en negen kilo wegen. Een Europese prijs is niet bekend, maar in de Verenigde Staten zou hij een dikke duizend dollar kosten.

Alle info over cycling.be magazine

In het meinummer zinderen de klassiekers nog na met Kwiatkowski, Vanmarcke en een vooruitblik van Nuyens en Van Hooydonck naar Red Bull De Muur. Wellens en Serry denken aan de Giro en twee Belgen reden de Cape Epic. En: 2 racefietsen te winnen! Voor de recreant stelden we een Onderhoudsspecial samen, verzamelden we de mooiste zomeroutfits, en nog veel meer in het nieuwe cycling.be magazine, dat sinds dinsdag 6 mei in de winkel te verkrijgen is!

Alles over cycling.be magazine