Deel dit artikel:

Sint-Niklaas krijgt Museeuw-route

In 2013 bestaat de Ronde van Vlaanderen precies 100 jaar en dat moment grijpt de stad Sint-Niklaas aan om de Johan Museeuw-route te lanceren en een grote fietsbeurs te organiseren.

Twintig jaar lang – tussen 1977 en 1997 – was de Grote Markt van Sint-Niklaas de startplaats van de Ronde van Vlaanderen. Naar aanleiding van het 100 jarig jubileum van Vlaanderens Mooiste richt de Oost-Vlaamse stad een heus Ronde-jaar in. 

“Zo komt er een expo ‘Van Ronde tot na-Tourcriterium’, sportavonden met ex-winnaars en de Johan Museeuw-route, met als startplaats uiteraard de Grote Markt en een parcours tot de Muur en terug”, zegt toerismeschepen Lieven Dehandschutter in Het Laatste Nieuws.

De ‘Leeuw van Vlaanderen’ zet ook mee zijn schouders onder de nieuwe fietsbeurs VeloSpor, die van 6 tot 8 april 2012 voor het eerst plaatsvindt in ’t Bau-huis. “Het wordt een beurs met een 100-tal standhouders, waar mensen alles rond de fiets kunnen vinden, van racefietsen tot bakfietsen en van kledij tot sportvoeding”, aldus sportschepen Gaspard Van Peteghem.