Deel dit artikel:

Silence-Lotto met X-fire Roubaix

Silence-Lotto zal zondag tijdens Parijs-Roubaix aan de start verschijnen met een nieuw ontwikkelde Ridley Bike, de X-fire Roubaix.De X-fire Roubaix. (foto Silence-Lotto)
Ridley is al 4 jaren actief als fietspartner van Silence-Lotto. In samenwerking met de renners en mecaniciens van dit team zijn de Ridleymodellen Noah en Helium ontwikkeld.

Voor Parijs-Roubaix lanceert Ridley een speciale fiets. Dit model is exclusief voor Silence-Lotto en is in nauwe samenwerking met de renners en de mecaniciens tot stand gekomen.

Ridley is sinds 2000 actief in het veldrijden. De knowhow die zij in deze discipline hebben opgebouwd, hebben ze gebruikt voor de X-fire Roubaix. De X-fire is de crossfiets waarmee Niels Albert dit jaar nog de Wereldtitel bij de beloften behaalde.

De X-fire Roubaix heeft een gebogen voorvork met een sprong van 45mm en een zadelpen met biposition voor meer comfort. Door een langere wielbasis is de fiets stabieler en wendbaarder.

De Vredesteintubes zijn, in functie van het comfort, 25mm dik en vangen oneffenheden beter op. De band heeft extra grip bij natte omstandigheden. Het karkas is extreem flexibel en werkt schokdempend. De binnenband is gemaakt uit 100% medische latex, waardoor doorstoten en lekrijden praktisch onmogelijk zijn. Voor de tubes is, tegen de modder, ook meer ruimte voorzien in de voor- en achtervork.

Daarom ook heeft de X-fire Roubaix vooraan een normale rem en achteraan een crossremsysteem. Tot slot is de stuurhoek ook nog aangepast voor de wendbaarheid.