Deel dit artikel:

Silence-Lotto in 2009 niet langer op Ridley

Wie doet het volgend jaar met wie? Da's de hamvraag bij de internationale fietsproducenten als het aankomt op sponsoring van wielerploegen in 2009. Grinta gaf een overzicht.


Gert Steegmans en zijn ploegmaats bij Katoesja koersen volgend seizoen op de Ridley Noah (foto), Helium en Dean.
Het grote nieuws is dat de renners van Silence-Lotto volgend jaar niet langer op Ridley zullen fietsen. De fabrikant uit Tessenderlo mikt in 2009 internationaler en zal Team Katoesja, de Russische opvolger van Tinkoff, van fietsen gaan voorzien. En dus zullen Gert Steegmans (die transfereert van Quick Step naar Katoesja) en co koersen op de Ridley Noah, Helium en Dean.

Nog hot news is dat het Amerikaanse Specialized, ook al leverancier van de bikes van Boonen en Bettini bij Quick Step, in pole position ligt om het sterrenteam CSC-Saxo Bank (Cancellara, de broers Schleck, Voigt, Sastre en co) in 2009 van fietsen te voorzien. En ook de vlascarbonfietsen van Johan Museeuw (Museeuw Bikes) zijn dicht bij een entree in het profpeloton.

Welke ploeg Cervélo zal sponsoren, is nog niet duidelijk. Colnago, dat Landbouwkrediet en Navigare blijft sponsoren maar zowel Rabobank, Tinkoff als Milram moet laten schieten, aast nog op een grote vis. Wat wel al gekend is: Rabobank zal op Giant fietsen en Milram op Focus.