Deel dit artikel:

Sigma Sport frist logo op en breidt gps-gamma uit

Sigma Sport heeft niet alleen zijn logo opgefrist, maar ook drie ROX-fietscomputers aan het gamma toegevoegd. Zo is er voor elk wat wils, van de recreatieve fietser die enkel de basisgegevens wil zien tot de racer die alle trainingsdata én route-instructies nodig heeft.

De eerste introductie onder het nieuwe logo is de uitbreiding van de ROX-familie, namelijk met de ROX 2.0, de ROX 4.0 en de ROX 11.1 EVO gps-fietscomputers.

ROX 2.0: gps voor iedereen

De ROX 2.0 gps-fietscomputer is perfect voor de recreatieve sporters. De aantrekkelijk geprijsde ROX 2.0 (vanaf € 69,95) meet de basisgegevens zoals snelheid en afstand via het gps-signaal, een snelheidssensor is hierdoor overbodig. Het instapmodel is al compatibel met de smartphone, zodat je slimme functies als turn-by-turn navigatie (via de Komoot-app) en Smart Notifications kunt gebruiken, je ziet dan Whatsappjes of inkomende oproepen op het scherm verschijnen. Met de nieuwe Sigma Ride App kun je je rit uitlezen of via de live view je direct laten volgen, je data eenvoudig uploaden naar Strava of je displayinstellingen naar wens aanpassen. Maak je gebruik van elektrische ondersteuning op je fiets? Geen probleem, ook daar kan deze computer mee verbonden worden.

ROX 4.0: voor de gedreven fietser

De ROX 4.0 GPS (vanaf € 89,95) richt zich op sportievere fietsers die geavanceerder willen trainen. Naast alle genoemde mogelijkheden van de ROX 2.0, biedt de ROX 4.0 extra’s zoals een groot 2,4 inch display en meer trainingsfuncties zoals hartslag- en cadansmeting, die door middel van de nieuwe, magneetloze sensoren (ANT+/BLE-compatibel) worden geregistreerd. Daarnaast beschikt dit model over hoogtemeting en stijgingspercentage, extra handig tijdens een fietstrip in de bergen of als je met je vrienden erop uit trekt in de heuvels. De ritgegevens kunnen op elk moment worden gevolgd en geanalyseerd met de nieuwe Sigma Ride App.

ROX 11.1 EVO: geavanceerde gps-trainingscomputer

Deze computer is voor de die-hard fietsers die echt op zoek zijn naar topprestaties of alles uit hun indoor training willen halen. De ROX 11.1 (vanaf € 169,95) is licht en compact, ideaal voor in de wedstrijd en biedt meer dan 150 geavanceerde  trainingsfuncties. Dit alles wordt weergegeven op een 1,77 inch kleurenscherm. Uniek is dat je naar eigen inzicht ook bepaalde datavelden een kleur kunt geven, om zo een belangrijke trainingswaarde extra te markeren. Er kunnen vele sensoren gekoppeld worden, zoals een vermogensmeter, het elektronisch schakelen van bijv. Shimano Di2 of je smart trainer om ook indoor je workouts te doen. Nieuw is ook de ‘Crash alert’-functie: wanneer er iets mis gaat kan er door middel van gps-coördinaten snel hulp worden ingeschakeld. Onderweg navigeren is ook geen probleem voor deze krachtpatser, naast de turn-by-turn navigatie (via de Komoot-app) kun je ook een gpx-track inladen en volgen met behulp van de vernieuwde Sigma Ride-app. Een kaart zie je dus niet, maar je krijgt wel duidelijke routeaanwijzingen.

Sigma Ride-app

Wil je sneller worden, jouw conditie verbeteren, jouw trainingsresultaten in de gaten houden of gewoon een mooie fietstocht maken? De gratis Sigma Ride-app vormt een belangrijke uitbreiding voor je Sigma gps-fietscomputer en helpt bij het realiseren van je persoonlijke doelen. Snel je rit uitlezen of onderweg bekijken via de Live View-functie, of na afloop nog eens rustig nakijken in het activiteitenoverzicht, eenvoudig en snel je activiteiten uploaden naar externe apps als Strava, Komoot of Trainingspeaks: het gaat allemaal zeer eenvoudig. In de Sigma Ride-app kun je ook je schermen naar eigen wens instellen of je routes bekijken, importeren en delen met vrienden via Whatsapp of mail, extra handig als je samen een groepsrit maakt.

Gratis te downloaden in de Google Playstore of voor iOS in de AppStore.

Alle info over Sigma ROX vind je HIER.