Deel dit artikel:

Sigma rockt met nieuwe Rox

Sigma Sport lanceert twee nieuwe fietscomputermodellen. De Rox 8.1 en 9.1 zijn ten opzichte van de vorige modellen verrijkt met een vermogen- en verzetfunctie.

Naast informatie over hoogte, stijging, temperatuur, hartslag, snelheid en trapfrequentie bieden de Rox 8.1 en 9.1 nu dus ook informatie over het getrapte vermogen. Dit wordt bepaald door de snelheids-, stijgings- en trapfrequentiewaarden en verfijnd door aanvullende gegevens over fietstype, -positie, en -gewicht en gewicht, grootte en schouderbreedte van de atleet.

Voor een nog preciezere trainingsplanning, in het bijzonder voor ritten bergop, bieden de twee nieuwe ROX-computers ook een verzetfunctie. Met deze parameter wordt de afgelegde afstand in meters per pedaalomwenteling weergegeven. Het verzet geeft daarmee de fietser een indicatie van zijn krachtsinspanning en herkent overlappende overbrengverhoudingen. 

Ook aan de optimalisatie van het comfort van de fietser is gedacht: zo worden beide ROX-modellen nu aangeboden met de nieuwe textielborstriem R1 Comfortex+.

De ROX 9.1 biedt daarbovenop ook nog een logboekfunctie, die is uitgebreid tot een opslagcapaciteit van 90 uur, en de gloednieuwe functie ‘Ghost Race’, waarmee je een traject tegen een virtuele tegenstander kan racen rekening houdend met de parcoursomstandigheden.


Ook de analysesoftware Data Center biedt in zijn versie 2.1 nieuwe en verbeterde mogelijkheden voor de gegevensanalyse. De grafische weergave is uitgebreid, meer gedetailleerd en overzichterlijker gemaakt. 

Beide modellen zijn vanaf de herfst van 2011 in de handel. De ROX 8.1 zal verkrijgbaar zijn voor een adviesprijs van 159,95 euro, de ROX 9.1 (incl. dockingstation en Data Center 2.1) tegen een adviesprijs van 199,95 euro.