Deel dit artikel:

Shimano showt strakke en hippe retrokledij voor 2017

Tijdens de jaarlijkse OutDoor Show in het Duitse Friedrichshafen zal Shimano heel wat nieuws loslaten. Zo toonden we al verschillende schoenen en vandaag is het de beurt aan de hoogtechnologische shirts en minimalistische retrokledij.

De nieuwe kledinglijnen voor sportieve fietsers en pendelaars betekenen een ommekeer voor Shimano. Met de shirts, broeken, handschoentjes, sokken en brillen wil het Japanse merk de meest geavanceerde ‘Performance‘-kledij op de markt maken. En ook met zijn ‘Transit‘-lijn voor de alledaagse fietstocht naar het werk mikt Shimano op innovatief en handig design.

Performance: subtiel en gesofisticeerd

Met de verschillende Breakaway, Hot Condition, Mirror Cool en Escape-shirts biedt Shimano een alternatief voor replicakledij. En daar horen ook specifieke vrouwenmodellen bij met een nette look. Verder zet het bedrijf in op technologische stoffen die je koel en droog houden in de zomer of bij natte weersomstandigheden. Zo werkt het Mirror Cool-shirt met een laagje dat de zonnewarmte weerkaatst. Dit zou je lijf tot drie graden Celsius koeler houden dan normale wielertruitjes. Werk het geheel af met de bijpassende bril, handschoentjes en sokken, en je bent klaar om nieuwe records neer te zetten in stijl.

Transit: passend en functioneel

Wie vaak fietst in de stad of een avontuurlijk tochtje maakt, ziet er graag netjes uit. Met kernwoorden als ‘design’, ‘comfort’ en ‘veiligheid’ zit het wel snor bij deze kledinglijn. Eén van de pronkstukken is de Transit Windbreak-jas. Met zijn waterafstotende bovenlaag, verstelbare taille en gsm-zakje aan de borst is hij klaar om je elke dag te verwarmen.

Daarnaast voorziet Shimano ook polo’s, hemden en andere shirts met subtiel ingewerkte achterzakken, een geurneutraliserende stof en uv-bescherming. De bijhorende Transit Path-broeken zijn ook waterafstotend, hebben ruime zakken, elegante reflectiestroken en zijn snel op te rollen. Wat kun je nog meer verwachten van een broek?

Alle producten in deze collectie zijn behandeld met Silvadur, een antibacteriële laag die ook vieze geurtjes zou beperken. Zo kun je na een heftige rit toch nog je collega’s onder ogen komen zonder dat ze straal achterovervallen.

Verder vinden we ook nog matchende handschoentjes waarmee je zonder problemen je touchscreen bedient, stijlvolle zonnebrillen met krasbestendige lenzen en ruime rugzakken waar je laptop in past. Met al deze spullen tover je elke rit om tot een avontuurlijke catwalk.

Benieuwd naar het bijpassend schoeisel? Check dan zeker de link hieronder voor jouw nieuwe dosis modenieuws van Shimano!