Deel dit artikel:

Shimano service tijdens Tour de France Femmes

Tijdens de komende Tour de France Femmes is Shimano officieel partner en zal er dus de neutrale service verzorgen. Dit is het resultaat van de verlenging van de samenwerking tussen Shimano en Amaury Sport Organization (A.S.O.)

De damesrenners zullen tijdens hun Ronde van Frankrijk – officieel ‘Le Tour de France Femmes avec Zwift’ – kunnen rekenen op de neutrale service van Shimano, net als hun mannelijke collega’s. Shimano is officieel partner tijdens de nieuwe 8-daagse etappekoers voor dames die op zondag 24 juli 2022 in Parijs start en eindigt in La Super Planche des Belles Filles op 31 juli.

Het officiële partnerschap tijdens Le Tour de France Femmes kadert in de verlenging van de samenwerking met Amaury Sport Organization (A.S.O.), eigenaar van etappekoersen als de Tour de France, de Vuelta, Parijs-Nice en het Critérium du Dauphiné en bekende eendagsklassiekers als Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik, Waalse Pijl en Parijs-Tours.

Shimano en de A.S.O. werkten al intensief samen bij een aantal dameswedstrijden zoals Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik en de Waalse Pijl. Shimano heeft meer dan 20 jaar ervaring en kennis als neutrale service. Die zal worden gebruikt om alle rensters te ondersteunen, ongeacht het merk componenten dat ze gebruiken, om hen te helpen zo snel mogelijk weer onderweg te zijn in het geval van een val of bij een mechanisch probleem.