Deel dit artikel:

Shimano neemt Pearl Izumi USA over

Shimano heeft de overname van Pearl Izumi USA afgerond. "Deze overname brengt twee ondernemingen bij elkaar die gestart zijn door Japanse families met een voorliefde voor fietsen", zei David Pfeiffer, de baas van Shimano American Corporation.

Shimano en Pearl Izumi hebben een sterke R&D-achtergrond, bieden de industrie toonaangevende innovaties en delen een obsessie voor kwaliteit en prestaties. We zullen de respectievelijke merken verder uitbouwen en betrokken blijven bij het gezonde dealernetwerk, waar we beiden veel plezier aan beleven. Pearl Izumi blijft voorbestaan als een zelfstandig merk met een eigen management team.”

Juergen Eckmann van Pearl Izumi is van mening dat de overname voor beide partijen positief is. “Het volledig team van Pearl Izumi USA en Europa is enthousiast over de mogelijkheden en voordelen als onderdeel van de Shimano-organisatie. Shimano heeft de kennis en expertise, die ons merk sterker zal maken. Daar tegenover staat onze ruime ervaring in sportkleding, fabricage technologieën en hardloopschoenen, waarover Shimano voorheen niet beschikte.