Deel dit artikel:

Shimano krikt productie terug op

Nadat Shimano zijn productie vorig jaar door de dalende vraag met bijna een derde zag verminderd, heeft de onderdelenproduct die nu weer teruggebracht op het hoogste niveau.


De teruglopende productie begin vorig jaar lag vooral aan de verminderde vraag naar componenten. (foto cyclingnews)
Als gevolg van de toenemende vraag van de markt staat de productie nu terug op niveau van 2008. “We hebben inmiddels al genoeg orders ontvangen van fietsproducenten wereldwijd om ruimschoots aan onze doelen voor het eerste halfjaar 20101 te voldoen. We produceren nu weer op volle capaciteit”, aldus Keiji Kakutani, senior executive vice president van Shimano, in Bloomberg Business Week.

Shimano zag zich vorig jaar in de maanden april tot en met juni genoodzaakt om de productie met 20 tot 30% te reduceren als gevolg van teruglopende vraag naar componenten, vooral voor high-end racefietsen en ATB’s. “Dat was te wijten aan de wereldwijde recessie. De vraag begon in de tweede helft van 2009 weer aan te trekken”, aldus Kakutani.

In de voorspellingen voor de resultaten van 2010 geeft Shimano aan een groei van 11% te verwachten in de fietscomponenten, het segment van het Japanse bedrijf dat goed is voor driekwart van de totaalomzet.