Deel dit artikel:

Shimano herstelt zich sterk

De Shimano groep heeft zich op financieel vlak sterk hersteld in de eerste helft van dit jaar. Het bedrijfsresultaat van de grootste fietsonderdelenproducent ter wereld steeg met bijna 20% ten opzichte van dezelfde periode in 2009 wat betreft het segment fietsonderdelen.

Door het ongewoon zware winterweer op het Noordelijk halfrond kwam de detailhandelsverkoop nochtans traag op gang, meldt Shimano over de markt in fietsonderdelen in haar financiële verslag.

Vanaf maart herstelde de verkoop echter en deze bleef ook goed dankzij de gunstige weersomstandigheden in Europa en Noord-Amerika, de belangrijkste markten voor fietsonderdelen. Toch lieten bepaalde delen van Europa helemaal geen herstel in de verkoop zien.

Hierdoor bleef de wereldwijde distributie van fietsen op bijna het normale niveau en de leveringen van Shimano kwamen zelfs hoger uit dan aanvankelijk was gepland. Nieuwe producten van Shimano, namelijk de 105-serie voor racefiets onderdelen en Deore XT en SLX voor mountainbike onderdelen, werden goed ontvangen en de ordering voor deze nieuwe producten was prima.

Hierdoor steeg de verkoop van het segment fietsonderdelen met 19,8% ten opzichte van dezelfde periode van het voorgaande jaar.

Gerelateerde artikels