Deel dit artikel:

Service course: Uno-X

In een paar jaar tijd heeft het Noorse Uno-X serieus aan herkenbaarheid gewonnen. Behalve de renners hebben ook veel materiaalkeuzes een Scandinavische toets, zo bleek tijdens ons bezoek aan hun service course in Vichte.

De jonge West-Vlaming Broes Laloo is een van de verzorgers bij het Noorse Uno-X en verwelkomt ons in de service course in Vichte. Hij maakte de evolutie van het team vanop de eerste rij mee: “Er komt meer en meer volk naar de bus, dus zo merk je wel dat we meer worden herkend dan vier of vijf jaar geleden. Ik begin nu aan mijn vijfde seizoen bij de ploeg. Ik ben begonnen als zonehopper voor de Noorse ploeg in de Ronde van Vlaanderen. Daarna vroeg Kurt (Asle Arvesen, de ex-renner die Head of Sports is bij Uno-X, red.) of ik kon masseren. Ik heb dat inderdaad geleerd, dus hebben ze me in Pérenchies laten testen en blijkbaar heeft niemand geklaagd, want ik mocht als freelancer mee naar Olympia’s Tour. In november 2018 heb ik mijn contract getekend. Het was leuk om de ploeg zo te zien groeien.”

Grotere koersen vragen ook een nauwkeurige voorbereiding en omkadering, maar dat blijkt geen probleem. “We hebben zelden vrijwilligers nodig. Dat komt deels door corona en de bijbehorende beperkingen in die periode, deels door onze organisatie. Zelfs voor Parijs-Roubaix kunnen we overal staan met de verzorgers, want ook die van de vrouwen- en belofteploeg komen meehelpen. Over de Tour de France, waarvoor we een uitnodiging kregen, wordt nu al gepraat – vooral over wat er extra moet worden voorzien. Zeker het management is er al druk mee bezig. Elke deelnemende renner heeft bijvoorbeeld een extra fiets nodig. Bovendien kan het gebeuren dat onze trui, met het gele design, moet veranderen, maar dat hangt af van de beslissing van A.S.O. Er wordt ook nog gezocht naar een extra sponsor, dus dat kan daar eveneens invloed op hebben.”

Dare VSRu

Glen Vandevyvere is een van de twaalf mecaniciens bij de mannenploeg. Daarnaast werken er twee bij de beloften en vijf bij de vrouwen, die hun service course in Geraardsbergen hebben. Glen werkte eerder al bij BMC Racing Team, CCC en Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux. “Dare is inderdaad een relatief onbekend merk. Voor ik hier werkte, kende ik het ook niet. Het wordt door de ploeg zelf verkocht. Wij moeten dus eigenlijk de fiets promoten. Via de website (je kan een contactpersoon van de ploeg mailen of bellen omtrent de Dare-fietsen, red.) kan je de fiets kopen. Van de renners hoor ik in elk geval geen slechte commentaar en ook zelf heb ik er niet meer problemen mee dan met andere merken waarmee ik al heb gewerkt. Ik heb al bij ploegen gezeten waar we meer miserie hadden.”

Lees het volledige artikel in de nieuwe editie van Poggio, nu verkrijgbaar in de winkel, HIER online te bestellen of HIER online te lezen via Blendle. Abonneer je HIER en geniet van onze aantrekkelijke abonnementsformules!

Gerelateerde artikels