Deel dit artikel:

Service Course: Jumbo-Visma

Op bezoek in het heiligdom van de allerbeste wielerploeg van 2023.

Team Jumbo-Visma is de grote slokop van 2023. Het kloppende hart van de Nederlandse succesploeg bevindt zich in ‘s Hertogenbosch. Tijdens ons bezoek aan de service course van Jumbo-Visma is ‘maximale performance’ nagenoeg steeds het antwoord op onze vraag waarom bepaalde keuzes worden gemaakt. We kregen er een inkijk in de producten en materialen waarmee het team de ene na de andere grote wedstrijd wint.

Cervélo-fietsen als succesfactor

De renners en rensters van Jumbo-Visma behalen hun successen op fietsen van Cervélo. Het van oorsprong Canadees-Nederlandse merk is tegenwoordig in Amerikaanse handen. De aerodynamische S5 wordt gekenmerkt door het specifieke stuur dat gemonteerd wordt op een V-vormige stuurpen. De R5 is dan weer de lichte klimfiets. De cockpit hiervan wordt bij Jumbo-Visma afgemonteerd met onderdelen van FSA en Vision. Opmerkelijk detail: de aerofietsen hebben allemaal een blinkende uitvoering, terwijl de R5 in matte lak is afgewerkt om een paar grammen gewicht te besparen. Bij de aerofiets is dat niet van belang, zo klinkt het.

“We voorzien sowieso marge boven de UCI-limiet van 6,8 kilogram omdat we merken dat niet elke weging gelijk is”, vertelt mecanicien Marek Engels, die benadrukt dat de aerodynamische eigenschappen vooral bij de S5 belangrijker zijn dan het gewicht. Binnen de standaardcatalogus van Cervélo vind je een S5 afgemonteerd met SRAM Red ETAP AXS en Reserve 52/63-wielen. Op enkele details na is dat de fiets waarmee de renners van Jumbo-Visma strijden om de allergrootste overwinningen. Voor zo’n exemplaar dien je wel 12.999 euro neer te tellen.

(G)een blad voor de mond

Afgelopen winter verruilde Jumbo-Visma Shimano voor SRAM. Een van de voordelen van de Amerikaanse onderdelenfabrikant is de ervaring in groepsets met een enkel voorblad. Tijdens het WK in Glasgow kozen de meeste renners van het team voor afmontage met slechts één tandwiel vooraan. En ook de gele fiets van Jonas Vingegaard is voorzien van de 1×12-speed-setup. Dankzij de kettinggeleider van Wolf Tooth Components is de kans op een aflopende ketting vooraan onbestaande. Verder zien we ook nog de SRAM RED 1AXS Power Meter (1.329 euro) op de fiets van de geletruiwinnaar.

Lees het volledige artikel in de nieuwe editie van Poggio, nu verkrijgbaar in de winkel, HIER online te bestellen of HIER online te lezen via Blendle. Abonneer je HIER en geniet van onze aantrekkelijke abonnementsformules!