Deel dit artikel:

SD Worx start met kledij Amy Pieters

Tijdens de Tour de France Femmes zal Team SD Worx de eerste rit rijden met shirts die Amy Pieters al vorig jaar ontwierp. Zo toont het team dat de renster die na een zwaar trainingsongeluk een lang revalidatietraject afwerkt nog steeds bij de ploeg hoort.

Amy Pieters was voor haar ongeluk al bezig met het ontwerpen van een eigen kledinglijn. Het logo A❤️Y, dat de laatste maanden verschillende keren is voorbij gekomen, is het logo voor deze kledinglijn dat door Amy is bedacht. 

Team SD Worx grijpt de kans bij de eerste Tour de France Femmes aan om de kledinglijn van Amy Pieters in de belangstelling te zetten. De rensters van de Tour-ploeg van Team SD Worx zullen vol trots haar ontwerp dragen in de eerste rit in Parijs. 

In Specialized heeft Pieters de juiste partner gevonden om de eerste ontwerpen van deze wielerkledinglijn naar buiten te brengen. Als renster reed zij zelf al jaren met Specialized-kleding en weet dat deze kwaliteit is wat zij zocht. Samen met Lisan Dierkx, designer bij Specialized, heeft zij gekeken hoe deze lijn verder uit te zetten.

Lisan Dierkx: “In de zomer van 2021 zijn we begonnen met een eerste ontwerp. De visie van Amy was vanaf het begin al heel sterk: het maken van een collectie kwalitatief goede kleding die eruit springt door het gebruik van een mooie balans qua kleuren met net een elementje dat eruit springt. Met frisse inspiratie vanuit de Amerika-trip vorig najaar kwam de collectie door Amy haar duidelijke ideeën en vertrouwen in ons snel tot stand. Wij kozen voor kleuren die niet veel voorkomen in vrouwencollecties. Ook is er gekeken door Amy naar hippe elementen die bij dagelijkse kleding ‘in’ is te gebruiken in fietskleding. Zo is het allereerste ontwerp tot stand gekomen; de Ocean collectie.”

De wielerkledij die Amy Pieters ontwierp, is te vinden op haar website.