Deel dit artikel:

Sci’Con Atlas: fietstas voor twee fietsen

Het is niet uitgesloten dat je fiets schade oploopt tijdens het transport met vliegtuig of ander vervoermiddel. Dat risico kan vermeden worden indien je gebruik maakt van een degelijke fietstas of koffer. Het allernieuwste op dat gebied is de Sci'Con Atlas.


De Sci’Con Atlas (foto sci’con)
Dit nieuwe transport concept heeft het gewicht van een zachte tas met de protectie van een harde koffer. Ook revolutionair bij de Sci’Con Atlas is dat je maar liefst twee fietsen in één koffer kan opbergen, de twee frames en de vier wielen apart. Het is niet nodig om nog andere onderdelen van de fiets te demonteren. Dit alles maakt dat in fietstransport de Atlas enig in zijn soort is.

De Atlas is rond een stabiel stalen frame gemaakt uit high quality Polyester 1680 Deniers. Dit is een duurzame en waterbestendige vezel. Hierdoor is de tas extreem slijtvast.

Binnenin beschermt de verwijderbare high-density foam het materiaal tegen mogelijke impacts. Verstelbare velcro straps zorgen ervoor dat de fietsen stevig op hun plaats blijven. De superieure auto healing ritsen met dubbele sliders laten je toe om zonder enige hapering bij je materiaal te komen.

Geïnspireerd op het landingsgestel van een transportvliegtuig heeft de Atlas onderaan niet minder dan 18 wieltjes. De voorste twee rond hun as draaiende wieltjes zorgen voor het makkelijk manoeuvreren van de tas/koffer.

Ergonomische handvatten met geïntegreerde uitrekbare riem laten toe om de Atlas makkelijk te manipuleren.

Een Sci’Con Atlas fietstas is geschikt voor het opbergen en transporteren van alle fietsmaten, ook full suspension mountainbikes.