Deel dit artikel:

Schlecks op Treks

Op Eurobike werd bekendgemaakt dat Trek de fietsenleverancier zal worden van het nieuwe Luxemburgse team rond de gebroeders Schleck.

Als de officiële materiaalleverancier en adviseur van het in Luxemburg gevestigde team, zal Trek niet alleen verantwoordelijk zijn voor de levering van fietsen en onderdelen aan alle teamleden, maar ze zal ook fungeren als technisch adviseur. Trek zal haar opgedane ervaring in het winnen van 9 van de 12 laatste Tours de France benutten om het


Trek Madone Series
team te voorzien van technische leiding, variërend van materiaalkeuze op de dag van de wedstrijd tot advies op het gebied van geometrie en maatvoering van haar Madone racefietsen en Speed Concept tijdrit fietsen.

Directeur Kim Anderson licht toe: “We keken naar een aantal verschillende materiaalleveranciers maar onze doelen zijn om de Tour de France te winnen en om het nummer 1 team in de wereld te zijn. Trek heeft het beste materiaal, samen met de meeste ervaring en expertise om ons te helpen deze doelen te halen.” Team General Manager Brian Nygaard vervolgde: “We weten dat Trek ons sneller kan maken. Hun expertise op het gebied van aerodynamica en rijeigenschappen kunnen een merkbaar verschil in de resultaten leveren. Het is de juiste beslissing om de Schlecks en het hele team te helpen.”

Trek zal de volledige fietsleverancier worden, gebruik makend van het volledige arsenaal van Bontrager wielen, sturen, stuurpennen en zadels om te voldoen aan de specifieke wensen en behoeften van elke renner. Het team zal ook de nieuwe Bontrager Performance Road helmen gaan dragen. De aandrijving en remen zullen Shimano Dura-Ace Di2 zijn.

Sports Marketing Manager van Shimano, Hennie Stamsnijder, licht toe, “Shimano staat bekend om zijn betrouwbaarheid en precisie, en dat is iets waar dit nieuwe team en Trek zich mee identificeren en waar ze op vertrouwen in momenten dat er veel op het spel staat. We verheugen ons op de samenwerking met Trek in het streven dit veelbelovende team te ondersteunen.

De samenwerking met de Luxemburgse ploeg is een toevoeging aan Treks huidige relatie met Team RadioShack. Beide teams zullen in 2011 op Trek rijden.