Deel dit artikel:

Santini en Limar bij RA Company

Twee gerenommeerde Italiaanse fietssportmerken vervoegen het reeds rijke assortiment van fietsgerelateerde producten bij RA Company, Quality Brands Only: de fietskleding van Santini en de helmen van Limar.

De Santini-fietskleding en Limar-fietshelmen zullen samen met hun andere merken, Sidi, Q36.5, Skins, MATT, Genuine Innovations, Slime en CarbonPro, vanaf nu in de Benelux aangeboden worden door RA Company.

Met hun 50 jarig bestaan, in 1965 door Pietro Santini opgericht, is Santini een van de eerste Italiaanse fietskledingfabrikanten en heeft daardoor ook een jarenlange ervaring opgebouwd. Een halve eeuw expertise in kwalitatieve fietskleding, van wol tot carbonvezel, stellen Santini nog steeds in de mogelijkheid om hun voorsprong in trends en nieuwe technologieën op een innovatieve manier te handhaven. Om de kwaliteit te garanderen fabriceert Santini sinds zijn ontstaan nog steeds in Lallio, regio Bergamo. Dagelijks worden er 3000 stuks met de hand gefabriceerd, waarvan 80% voor de export bestemd is.

Santini is al 30 jaar de officiële partner en leverancier van de Internationale wielerunie UCI. In die hoedanigheid leveren zij dan ook voor al de fietsdisciplines de regenboogtruien aan de wereldkampioenen. Eveneens kan het Nederlandse Lotto.nl Jumbo WorldTourteam, het Slovaakse Nationale wielerteam (waar Peter Sagan deel van uitmaakt die ook wereldkampioen werd), het Australische Nationale wielerteam en al sinds 1993 de organisatie van de Giro d’Italia voor hun roze en andere leiderstruien op de gerenommeerde Italiaanse fietskledingfabrikant beroep doen.

Limar op zijn beurt is een Italiaanse fietshelmenfabrikant, eveneens uit de buurt van Bergamo, die op een ervaring van bijna 30 jaar kan terugblikken. Sinds hun start in 1986 zijn de begrippen, gewicht, comfort, pasvorm en crashbescherming nog steeds dé kernwoorden van Limar. Uitgegroeid tot een van de meest gerenommeerde en innovatieve fietshelmfabrikanten van zowat de lichtste en comfortabelste helmen ter wereld (slechts 160 gram!) kunnen zowel wegfietsers, mountainbikers, freeriders als kinderen hun voorkeur in het zeer uitgebreide helmengamma vinden.

Met goedkeuringen van de meest strikte Europese CE EN, Australische AS/NZS en Amerikaanse CPSC veiligheidsnormen laat Limar niets aan het toeval over om hun missie, hoofdletsels bij fietsers voorkomen, te realiseren. Constante inspanningen op gebied van research & development zorgen er voor dat o.a. de kwaliteit, het up to date design, de ventilatie, etc. gewaarborgd blijven. De volledige Limar-collectie wordt door het Limar Design Team Centre in Italië ontwikkeld. Hierdoor blijft de unieke Italiaanse stijl in een combinatie van attractief design en technologische innovatie voor highperformancegebruik behouden.