Deel dit artikel:

Samuel Sanchez presenteert Orbea Orca 2011

Orbea heeft de nieuwe versie van de Orca voorgesteld. Het pronkstuk van de collectie onderging vooral heel wat esthetische veranderingen. Bekijk het introductiefilmpje met Samuel Sanchez!Orbea lanceerde eerder al de 2011 Rallon trail bike en een nieuwe versie van de Alma 29er MTB. Nu stelde de Baskische fietsenfabrikant dus ook de upgrade van de Orca voor. 

“De nieuwe Orca is een echte trendsetter. Deze fiets levert niet alleen nóg betere prestaties, hij is ook qua design een stap vooruit op onze concurrenten”, aldus Tony Karklins, managing director van Orbea USA.

“Ik denk dat we qua stijfheid in 2010 met het BB30 systeem het hoogst haalbare bereikt hebben. Nu introduceren we het Attraction systeem, dat de stijfheid behoudt maar toch het rijden versoepelt.”

Opvallend in het nieuwe design zijn de strakke rechte hoeken in plaats van de ronde vormen van de vorige versie. Ook staat oranje, dé kleur van het Baskenland, nog meer centraal. De Baskische ProTour-formatie Euskaltel-Euskadi zal volgend jaar dan ook met de Orca 2011 rijden.


Gerelateerde artikels