Deel dit artikel:

Rudy Project KarbonEye: high tech sportbril

Het model KarbonEye is de allernieuwste sportbril van Rudy Project. Dit high tech product is ontstaan door meer dan 20 jaar ervaring in research en feedback van topatleten.


De KarbonEye is de eerste sportbril die uit Carbon en Kynetium samengesteld is. De oorbeentjes zijn vervaardigd uit Carbon en een legering van Magnesium, Silicium en Titanium, Kynetium genaamd. Hierdoor bekomt men een perfecte mix tussen gewicht, sterkte en flexibiliteit.

Samen met het Ergo IV neusstuk, dat rechtstreeks met de doorlopende lens verbonden is, houdt dit de bril steeds op de juiste plaats. De uit één stuk bestaande onbreekbare ImpactX clear lens verkleurt naargelang het UV licht van transparant naar donker. Deze photochromic clear lens regelt dan ook automatisch en afhankelijk van de intensiteit van de zon de lichttransmissie van 18 naar 78%. 

Met het clip-on systeem kunnen brildragers hun correctieglazen in de KarbonEye laten integreren. De KarbonEye is verkrijgbaar in zwart/carbon en wit/carbon en weegt 35 gram. Hij is verkrijgbaar vanaf 259.90 euro.