Deel dit artikel:

Rudy Project bestaat 25 jaar

Exact 25 jaar geleden startte Rudy Barbazza met zijn eigen sportbrillenmerk 'Rudy Project'. Het was in het jaar 1985 dat hij zijn eerste Rudy Project model 'Prestige' introduceerde.


Atleten die tijdens de wedstrijd een sportbril droegen waren in de “eighties” vrij zeldzaam. In het straatbeeld van toen merkte men vooral het aviator brilmodel, beter gekend als de pilotenbril, het meest op.

Met zijn eerste Rudy Project “Prestige” creëerde Rudy Barbazza een bril met een mix tussen sport en vrije tijd. Na met deze sportieve bril succesvol te starten besefte hij de grote behoefte en het enorme potentieel voor dit soort brillen.

Wat in 1985 begon met een collectie van enkele fietsbrillen is vandaag uitgegroeid tot een complete serie sportbrillen die de nadruk leggen op optische correctie mogelijkheden.

Om zijn 25 jarig jubileum te vieren heeft Rudy Project een modernere versie van de “Prestige” geproduceerd. Hiervoor werden dan ook de nieuwste materialen zoals Kynetium en ultralicht aluminium gebruikt.

De bril wordt in een limited edition box met een maximale oplage van slechts 1985 stuks aangeboden. Deze box bevat naast de “Prestige” bril ook nog een sportief Rudy Project stainless steel uurwerk met chronometer en het boek: “Rudy Project, the project of a man, the commitment of a family, a worldwide reality”. Enkel snelle beslissers kunnen zich deze originele Rudy Project limited edition set aanschaffen.