Deel dit artikel:

Ronde van Limburg over zelfde terrein als Cycling.be Classic

De Ronde van Limburg van nu zondag is niet meteen de grootste profkoers, maar deelnemers als Debusschere, Leukemans en Van der Poel beloven wel spektakel. Bovendien deelt het parcours veel gelijkenissen met onze Cycling.be Classic!

Jens Debusschere, de broers Vanendert, Lars Bak, Sean De Bie, Roy Jans, Björn Leukemans, Johnny Hoogerland en winnaar van vorig jaar Mathieu Van der Poel zijn zondag van de partij in de Ronde van Limburg met start en aankomst in Tongeren. In het parcours zit heel wat lekkers dat we ook terugzien in de Cycling.be Classic van 15 augustus: de Letenberg, de kasseien van Alden Biesen, de Keiberg, de schitterende Slingerberg en de Kolmontberg, die in de finale zondag maar liefst vier keer moet worden beklommen.

Reden te meer dus om deze mooie koers met extra aandacht te volgen. De omlopen van de profkoers en van onze toertocht vertonen nog meer gelijkenissen als je de kaart van beide naast elkaar legt. Allebei lopen ze in het oosten tot bijna tegen Maastricht en in het westen tot Heers en Borgloon.

Het Belang van Limburg maakte een vooruitblik met Amaury Capiot die het parcours ging verkennen. Hieronder kun je alvast de smaak voor deze fietsstreek, de Ronde van Limburg én de Cycling.be Classic te pakken krijgen. Alle credits voor het filmpje aan Het Belang van Limburg.