Deel dit artikel:

Ronde van Groot-Brittannië promoveert

De meerdaagse rittenkoers doorheen Groot-Brittannië maakt vanaf nu deel uit van het 2.HC-circuit. Dat is de tweede hoogste graad na de WorldTour.

Naast de Ronde van Langkawi, de Ronde van Californië, het Critérium International en enkele andere races, staat nu ook de Ronde van Groot-Brittannië aangeschreven als 2.HC.

Mick Bennett, koersdirecteur van SweetSpot, is verheugd met de promotie. “Dit is de beloning voor tien jaar hard werk van ons team. Het is opnieuw een stap voorwaarts voor onze ronde en we kijken uit naar de komende editie in september. Dat wordt de beste tot nog toe”, liet Bennet weten.

De Ronde van Groot-Brittannië kende nochtans een moeilijke start. In de eerste edities waren er incidenten met het afsluiten van wegen en de bekwaamheid van de politie.

 

BRADLEY WIGGINS

Toch slaagde de organisatoren erin om de ronde verder uit te bouwen en een mooi deelnemersveld voor te stellen. De bekroning ervan was de eindwinst vorig jaar van thuisrijder en ex-Tourwinnaar Bradley Wiggins.

De promotie naar een hogere categorie betekent ook dat er meer prijzengeld te verdienen is en meer UCI-punten te rapen zijn. Dit maakt het aantrekkelijker voor toppers om af te zakken naar Groot-Brittannië.

De Ronde van Groot-Brittannië vindt dit jaar plaats van 7 tot 14 september. Meer informatie over het parcours zal binnenkort bekend worden gemaakt.