Deel dit artikel:

Rollentraining nog realistischer

De fabrikanten van rollensystemen doen er alles aan om je indoortrainingen zo boeiend mogelijk te maken. Zo heeft Tacx een nieuwe softwareverise klaar die je virtuele omgeving nog realistischer maakt.

In de Tacx Trainer software 4.0 zijn de Virtual Reality-terreinen, -renners, -fietsen en -kleding volledig opnieuw vormgegeven. Met oog voor de kleinste details. Je kunt de spaken zien blinken in je wiel en als het donker is, glijden de schaduwen van de renners mee onder het lantaarnlicht langs de weg.

Met de nieuwe software kan je je eigen 3D avatar aanmaken, een outfit en fiets kiezen. In het Training Center kan je HD video combineren met Google Earth-beelden en statistieken.

Met de Map Editor stippel je je eigen virtuele route uit. Hou je van Italië? Laat je dan meevoeren door de zoemende stilte van het platteland, langs een verlaten watermolen en verderop een oude kerk. Bedwing een slingerende rotsweg. Onderga de zonsondergang over de glooiende olijfvelden. Of verlies jezelf in de ruige Amerikaanse natuur, langs dennenbomen en blokhutten. En rijd een criterium door de brede straten van een bruisende metropool.