Deel dit artikel:

Roglic verlengt bij Jumbo-Visma

Niet geheel onverwacht, maar Team Jumbo-Visma en Primoz Roglic hebben hun contract tot en met 2025 verlengd. Zo zal de olympisch kampioen tijdrijden een heel decennium lang bij de Nederlandse ploeg gereden hebben.

Roglic startte zijn wielercarrière bij het team in 2016. In dienst van Jumbo-Visma behaalde hij ruim vijftig overwinningen met o.a. Luik-Bastenaken-Luik, 15 etappes in grote rondes en driemaal het eindklassement van de Vuelta.

Het contract van Roglic liep nog t.e.m. 2023, maar die overeenkomst werd dus opengebroken en met twee jaar verlengd.

Roglic: “Ik ben met dit team meegegroeid sinds mijn komst in 2016. We hebben samen al een flinke geschiedenis waar ik erg trots op ben. Ik maakte op een wat latere leeftijd mijn debuut in het World Tour-peloton. Het zag er misschien makkelijk uit en de mooiste momenten komen het snelst bovendrijven, maar het was niet altijd gemakkelijk. Toch is het snel gegaan met mij en mijn ontwikkeling. Ik ben niet in mijn eentje verantwoordelijk voor die mooie momenten. Dat deed ik samen met mijn ploeggenoten en de staf. Het is fijn om ook de volgende jaren onderdeel uit te maken van dit team. Mijn doelen staan los van resultaten. Ik wil me vooral blijven ontwikkelen op verschillende gebieden. Fysiek en mentaal, maar ook als leider van een team en als mens. Daarvoor zit ik hier op de juiste plek. Waar de komende jaren de focus op komt te liggen, zullen we wel zien.”

wordt

Eerste vernieuwde editie verschijnt op 17 februari!