Deel dit artikel:

Roc d’Ardenne: MTB-festival in 8 smaken (+VIDEO)

De Roc d'Azur is een begrip in MTB-middens en met de Roc d'Ardenne in het eerste weekend van mei krijgt die nu ook een Belgisch broertje in Houffalize. Er zijn 8 opties voor recreanten om deel te nemen aan al dan niet getimede evenementen.

Alle parcours van de Roc d’Ardenne zijn intussen bekend en te vinden op de site rocdardenne.com. In het weekend van 3 en 4 mei zijn er niet minder dan acht formules waarin recreanten hun mountainbikeskills kunnen bewijzen. De Roc Marathon op zondag zal in totaal 81 km lang zijn en een totaal hoogteverschil van 2212 m overbruggen. Onderweg zijn er vijf bevoorradingen voorzien. Wie liever de halve marathon, de Roc d’Ardenne, doet krijgt een afstand van 51 km voorgeschoteld met 1480 meter hoogteverschil en drie bevoorradingen. Op zaterdag is er ook nog de korte Rando Roc Rouge (23 km). Renners krijgen onderweg één bevoorrading en het totale hoogteverschil bedraagt 592 meter.

De Enduro, waarbij de uitslag wordt opgemaakt aan de hand van gechronometreerde afdalingen, is 35 kilometer lang en heeft een totaal hoogteverschil van 910 meter. Hier zijn twee bevoorradingen voorzien. De Rando Roc Noire wordt op hetzelfde parcours afgewerkt.

De Roc Ruelles op zaterdagavond vindt plaats in het centrum van Houffalize op een parcours van iets langer dan één kilometer met vooral de spectaculaire trappen vanaf het gemeentehuis naar beneden als uitdaging voor de deelnemers. Enkele uren daarvoor kunnen de jongsten zich nog eens uitleven op de Kid Roc.

Wie zich vooraf inschrijft op de site, kan het hele weekend lang de nieuwste fietsen testen op een representatieve MTB-omloop tijdens de Happy Bike Days. Met 40 exposanten en meer dan 500 testbikes vind je zeker de fiets van je dromen.

INSCHRIJVEN VOOR 18 APRIL

De inschrijvingen voor alle events sluiten af op 18 april of wanneer de limiet van 3500 deelnemers bereikt is. Inschrijven ter plaatse is niet meer mogelijk. Voorlopig zijn al meer dan 2500 bikers ingeschreven, waarvan de Belgen en de Fransen het grootste deel vormen.

BEKENDE NAMEN


Sven Nys
doet zoals eerder aangekondigd mee aan de crosscountry-wedstrijd op vrijdagnamiddag (start: 15u). Maar er zijn nog andere vedetten te bewonderen: trial-biker Kenny ‘The Magician’ Belaey komt zaterdagnamiddag met een stuntshow – drie sessies van 20 minuten – op de Place de l’Eglise. Supporters en toeschouwers zijn natuurlijk van harte welkom. Er worden – gratis – shuttles ingelegd vanaf een aantal parkings buiten de stad, zodat de toegang tot Houffalize makkelijk verloopt.

Lees de volledige verkenning van het Marathon-parcours in het aprilnummer van cycling.be magazine, nu in de winkel!