Deel dit artikel:

Roc d’Ardenne dit weekend het MTB-mekka

Van vrijdag 2 mei tot en met zondag 4 mei vindt in Houffalize met de Roc d'Ardenne hét mountainbikefestival van België plaats. Uitgezonderd voor de Roc Enduro zijn nog inschrijvingen ter plaatse mogelijk.

Niet-vergunninghouders kunnen vrijdag, zaterdag en zondag nog ter plaatse inschrijven. Voor de UCI MTB Marathon Series kun je enkel nog op zaterdag tussen 14u en 18u inschrijven. Enkel de Roc Enduro is volzet. Wees er wel tijdig bij. Bekijk hier de tv-spot.

4000 mountainbikeliefhebbers, zowel wereldtoppers als recreanten, verzamelen er voor de eerste editie van de Roc d’Ardenne. Tal van activiteiten, tochten en uitdagingen toveren Houffalize om tot een waar mountainbikedorp.

Competitiebeesten kunnen zich er uitleven in een mountainbikemarathon van 81 kilometer (Roc Marathon) of op een pittig parcours van 51 kilometer (Roc d’Ardenne). Ook niet-vergunninghouders mogen starten. Vrijdag werkt het kruim van de crosscountrywereld een UCI-wedstrijd af. Zo trapt Sven Nys in Houffalize zijn mountainbikeseizoen af.

Voor de gewone liefhebber zijn er toertochten van 23 (Rando Roc Rouge) en 35 kilometer (Rando Roc Noire), terwijl de Roc Enduro een verraderlijke brok van 30 kilometer is, met tijdsmeting op sommige afdalingen. De technische duotocht Roc Ruelles en de Roc Tandem, enkel voor tandems, zorgen voor de nodige folklore in het centrum van Houffalize. Met de Kid Roc komt ook de jeugd aan zijn trekken.

Als je nog geen mountainbike hebt of aan een nieuwe toe bent, kun je op de Happy Bike Days een van de vijfhonderd testfietsen uitproberen. Op zaterdag 3 mei komt trialbiker Kenny Belaey zijn kunstjes tonen. Wie liever voor de tv zit, kan het festival zondag 4 mei op Canvas bekijken.

Roc d’Ardenne sluit aan bij de andere Roc-evenementen. Het grootste ter wereld is Roc d’Azur, een fenomeen dat jaarlijks 20.000 deelnemers ontvangt en intussen aan zijn 31ste editie toe is.