Deel dit artikel:

Rij zelf dwars door Vlaanderen!

Woensdag staat de 64ste Dwars door Vlaanderen op de agenda. Bekijk alvast alle hellingen, op welke tochten van de Lotto Cycling Tour ze terugkomen en rijdt het profpeloton achterna!


Heeft u de benen voor een demarrage op de Nokereberg, zoals Tom Boonen in 2008? (foto belga)
Na de start op de Grote Markt van Roeselare is het 79 kilometer wachten vooraleer met de Katteberg, een helling met mozaïekkasseien in Oudenaarde, de eerste echte hindernis opduikt.

15 km verder wacht op korte afstand van elkaar het trio BerendriesValkenbergEikenberg, bekend van de Ronde van Vlaanderen.

Na 130km volgen op enkele kilometers van elkaar drie hellingen met kasseien: Oude Kwaremont, Kalkhoveberg en Paterberg. Vooraleer aan de twee plaatselijke ronden van 15km te beginnen, wachten nog de Knokteberg (Cote de Trieu), Vossenhol en Nokereberg.

Op de plaatselijke omloop doorheen Waregem, Kruishoutem en Nokere moeten de renners nog tweemaal de Holstraat bedwingen alvorens na 200km te finishen op de Waregemse Zuiderlaan, in de schaduw van het Regenboogstadion.

Begint het al te kriebelen? Ga dan zelf op pad! Heel wat hellingen uit Dwars door Vlaanderen komen terug op de tochten van de Lotto Cycling Tour.De hellingen van Dwars door Vlaanderen
Ronde van Vlaanderen voor WT/MTB Peter van Petegem Classic Lotto Reuzen van Vlaanderen
1. Katteberg
2. Berendries x x x
3. Valkenberg x x
4. Eikenberg x x
5. Oude Kwaremont x x
6. Kalkhoveberg
7. Paterberg x x
8. Knokteberg
9. Vossenhol
10. Nokereberg
11. Holstraat