Deel dit artikel:

Rij met UNICEF en Tom Waes in New York

Op 17 mei 2015 vindt de Campagnolo Gran Fondo New York plaats. Enthousiaste fietsers kunnen zich inschrijven om samen met UNICEF-Ambassadeur Tom Waes de 150 km door New York?s state parks en over Bear Mountain te rijden.

Naast een unieke ervaring en een citytrip naar de Big Apple, zetten deelnemers zich ook in voor het goede doel: elke deelnemer haalt namelijk voor minstens 2.000 euro sponsorgeld op bij vrienden, familie, collega’s, ten voordele van UNICEF.

UNICEF zet zich wereldwijd in voor de rechten en het welzijn van elk kind. Zo wil de organisatie het recht van elk kind op onderwijs, gezondheid, bescherming, zuiver water en goede voeding verzekeren. De bijdrage van elke Gran Fondo-fietser helpt daarbij.

Vanaf de unieke startlocatie – het lower deck van de George Washington Bridge – koers je samen met 5000 deelnemers uit 70 landen 160 uitdagende kilometers over een autoluw parcours door indrukwekkende state parks en over Bear Mountain. Het evenement met 2.500 hoogtemeters is vergelijkbaar met een stevige tocht in de Ardennen.