Deel dit artikel:

Rij je eigen Luik-Bastenaken-Luik

Er altijd al van gedroomd om zelf eens te schitteren in Luik-Bastenaken-Luik? Nu zondag krijg je de kans in Tilff-Bastogne-Tilff, de recreantenversie van de Ardense wielerklassieker.


Net zoals in Luik-Bastenaken-Luik is La Redoute ook in Tilff-Bastogne-Tilff één van de hoogtepunten. (foto alain buyck)
De lange vlucht van onder andere De Gendt en Devenyns, het bommetje van Gilbert en Schleck op de Roche aux Faucons, de ontsnapping van Vinokourov en Kolobnev, de achtervolging van Gilbert en Valverde, de jump van Gilbert op Saint-Nicolas, de winnende demarrage van Vinokourov en Gilbert die uiteindelijk vierde wordt,… de jongste editie van Luik-Bastenaken-Luik ligt nog vers in het geheugen. Nu zondag is het aan de recreanten om de klimmerbenen te tonen op de Ardense hellingen.

Tilff-Bastogne-Tilff volgt voor een deel het parcours van de profs, met onderweg eveneens de Côte de Wanne, de Rosier en la Redoute. Waar de profs in april 258 km moesten afleggen, telt de langste afstand van Tilff 244 km. Voor wie dat te hoog gegrepen is, zijn er ook nog parcoursen van 136 en 78 km.

De vertrek- en aankomstlocatie van alle afstanden is de Country Hall Ethias Liège (Allée du Bol d’Air 13, 4031 Angleur), waar ook de officiële parking gelegen is. Vanaf daar worden de deelnemers naar de officiële start in Tilff geloodst.

De dappere deelnemers aan de 244 km kunnen vertrekken tussen 05u30 en 07u00. De vertrekuren van de 136 km zijn tussen 07u30 en 09u00 en van de 78 km tussen 09u00 en 10u00. De officiële sluiting van de finish is om 20u00.

Wie nog niet ingeschreven is, kan dat ter plaatse nog doen. Zaterdag 22 mei is de Country Hall Ethias Liège geopend tussen 16u00 en 19u00 en zondag 23 mei vanaf 05u30. Met 26° C en een stralende lentezon wordt het alvast ideaal fietsweer.Weet wat je te wachten staat op Tilff-Bastogne-Tilff en bestudeer alvast de beklimming van La Redoute: