Deel dit artikel:

Rij je eigen Luik-Bastenaken-Luik

Wat Luik-Bastenaken-Luik is voor de profs, is Tilff-Bastogne-Tilff voor de amateurs. Nu zondag bijten opnieuw duizenden wielertoeristen zich vast in deze loodzware Ardennenklassieker.


Net als de profs moeten zondag duizenden wielertoeristen La Redoute opgeraken. (foto lotto cyclingtour)
Eind april deed Andy Schleck al eens voor hoe je het best de Ardense hellingen bedwingt, nu zondag is het jouw beurt! In Tilff-Bastogne-Tilff rijd je een gedeelte van het parcours van de wielerklassieker voor profs.

De echte berggeiten gaan ongetwijfeld voor de 232,5 km, maar daarnaast is er ook nog de keuze tussen een tocht van 72,5 en 136,5 km.

Net als bij de profs liggen de Wanne en La Redoute uitdagend op je te wachten. Door wegenwerken en een weigering van de Stad Spa wordt de Rosier dit jaar niet beklommen. Via Ruy en Roanne gaat het naar de Côte de la Gleize, om vervolgens via Rahier (Côte de Rahier) en Xhierfomont de weg naar Remouchamps te hernemen.

Start en aankomst vinden plaats aan de Country Hall Ethias Liège (Allée du Bol d’Air 13, 4031 Angleur). Inschrijven kan de dag zelf nog van 05:30 tot 07:00 (232,5 km), van 07:30 tot 09:00 (136,5 km) of van 09:00 tot 10:00 (72,5 km).

De hellingen van Tilff-Bastogne-Tilff
Côte d’Oneux
Côte de Werbomont
Côte de Bonnerue
Mont Le Soie
Côte de Wanne
Côte d’Amermont
Côte de la Gleize
Côte du Rahier
Côte de la Redoute
Côte de Hornay
Côte de Boncelles
Côte de Havelange
L’Ancienne Barièrre
Côpte de Saint-Jacques