Deel dit artikel:

Rij je eigen ‘Course’ in hartje Parijs

Goed nieuws voor al wie elk jaar likkebaardend naar de slotrit van de Tour zit te kijken: je kunt op 25 oktober zelf op een volledig verkeersvrij parcours door hartje Parijs - ja, zelfs langs de Eiffeltoren - fietsen, tegen de tijd of op je eigen tempo.

Paris Vélo Festival is een nieuw evenement in de Franse hoofdstad en zorgt meteen voor een unicum. Op zondag 25 oktober kunnen fietsers voor het eerst op een gesloten parcours langs de diverse trekpleisters van Parijs fietsen, tegen de tijd of puur voor de fun.

Voor de snelle mannen en meiden is er een heuse cyclosportieve van 65km, 5 maal de omloop van 13 km (+/- 175 hoogtemeters per ronde). Die is volledig afgesloten voor het verkeer en de tijd wordt geregistreerd. Het startschot wordt gegeven op de Pont d’Iéna, het parcours loopt nadien langs de bekendste Parijse trekpleisters, zoals Pont Alexandre III, Louvre, Jardin des TuileriesBastille, Concorde, Rue de Rivoli en de Eiffeltoren.

Eens alle tijdrijders binnen zijn, om 12 u ’s middags, kan iedereen gratis op het nog steeds verkeersvrije parcours van 13km fietsen (inschrijven is wel verplicht).

Paris Vélo Festival is het ideale evenement voor al wie graag fietst, ongeacht zijn of haar niveau. Het is dan ook per definitie geschikt voor gezinnen en families, ieder kiest de afstand die hem of haar het beste uitkomt. En waarom er dan niet ineens een weekendje Parijs aan koppelen?