Deel dit artikel:

Rij de Eneco TeamTijdrit in Hoogerheide

Tijdens de Eneco Tour kun je met een groepje van vier op dezelfde dag als de tijdrit van de profs en op hetzelfde parcours van 14 kilometer een ploegentijdrit rijden. Een unieke kans! Op zondag is er de Eneco Klimtijdrit in Geraardsbergen.

Op exact hetzelfde parcours in Hoogerheide (net voorbij de Belgische grens!) als de profs kunnen op donderdag 13 augustus zowel ambitieuze recreanten als fietsende collega’s of bevriende wielertoeristen proeven van een enorm mooie wielerdiscipline: de ploegentijdrit. Deze Eneco TeamTijdrit vindt uiteraard plaats op de omloop die dan al verkeersvrij is. Je mag met een tijdritfiets deelnemen, maar ook met een gewone (race)fiets, zodat het event laagdrempelig en toegankelijk blijft.

Je schrijft je in met vier man voor slechts 25 euro per team. Ter plaatse inschrijven is niet mogelijk, je moet je vooraf inschrijven via de link onderaan dit artikel, en dat voor 2 augustus. Dit is competitie voor wie het wil en een hoop fun voor wie minder ambitieus is. Je hoeft dus niet extreem getraind te zijn om deze prachtige mogelijkheid te benutten.

Er is officiële tijdsregistratie in drie categorieën (mannen, vrouwen, gemengd), je krijgt een origineel rugnummer en na afloop krijg je nog eens toegang tot de Eneco supporterszone met twee consumpties per deelnemer. Na de finish van je ploegentijdrit is de unieke belevenis dus nog niet meteen afgelopen. De eerste teams starten om 11u, de profs starten om 13u30 aan hun individuele tijdrit.

KLIMMEN IN GERAARDSBERGEN

Op zondag 16 augustus is het dan de beurt aan de individuele recreanten met klimmersbenen. Zij kunnen in Geraardsbergen – voor de aankomst van de profs in de slotrit van de Eneco Tour – de mythische Muur van Geraardsbergen aanvallen tijdens de Eneco Klimtijdrit van 5 km. En dat voor slechts 8 euro. Daarna kun je de ontknoping in de Eneco Tour live meemaken. Net als bij de TeamTijdrit krijg je een origineel rugnummer en na afloop ook nog eens toegang tot de Eneco supporterszone met twee consumpties er bovenop.