Deel dit artikel:

Ridley verhuist door groei

Ridley viert zijn tiende verjaardag op een nieuwe locatie. De fietsenfabrikant blijft groeien en verhuist daarom naar een groter gebouw in Paal.


De nieuwe vestiging is op slechts drie kilometer van de oude (foto Ridley)
Op tien jaar tijd groeide de omzet van Ridley van 1,8 naar 18 miljoen euro. De groeiende vraag naar fietsen en de vraag om een betere logistieke service te verlenen zorgden voor de verhuis. Het nieuwe hoofdkwartier heeft een oppervlakte van 12.000 m², meer dan dubbel zoveel als het vorige gebouw. Er is twee jaar gewerkt om het complex klaar te maken. De bouw en inrichting vertegenwoordigen een investering van twee miljoen euro.

Er komen ook tien werknemers bij waardoor het totaal nu stijgt naar 80. Het bedrijf is ondertussen actief in veertig landen en is marktleider in ons land. Jaarlijks verlaten 22.000 fietsen of frames het bedrijf.

Blikvanger voor volgend jaar wordt de bouw van een windtunnel. ‘Qua aërodynamica valt er nog heel wat te verbeteren aan fietsen’, aldus mede-aakvoerder Anthony Kumpen, die hiervoor verwijst naar de Formule1. ‘Ons bedrijf wordt het enige fietsbedrijf met een eigen windtunnel: het is immers een heel dure investering die gespecialiseerde ingenieurs vraagt.’