Deel dit artikel:

Reynolds kiest voor Tehava International

Tehava International is door wielenproducent Reynolds officieel verkozen tot distributeur voor de Benelux en Duitsland. Tijdens Bike Motion zal op de stand van Tehava International de nieuwe Reynolds collectie voor 2011 worden gepresenteerd.


(foto james huang)
Reynolds is een van de revelaties op het gebied van wielen voor zowel de professionals op de weg als de mountainbikers. Het afgewogen samenspel van gewicht, efficiëntie en aerodynamica leidt tot betere prestaties, waarvan heel recentelijk Nicholas Roche voor team AG2R tijdens de Vuelta een voorbeeld was.

In 2011 richt Reynolds zich vooral op de consument, die bewust kiest voor een merk dat nieuwe wegen durft in te slaan. Opvallendste nieuwigheid is de zogeheten ‘Swirl Lip Generator’ die op meerdere wielen in het assortiment wordt toegepast. Dit vernuftig kleine lipje misleidt de luchtstroom en heeft als resultaat dat de zijwind wordt weggeleid van de velg.

CRYO TG TECHNOLOGIE

Terwijl de meeste fabrikanten praten over hun carbon velgen in relatie tot warmte-ontwikkeling tijdens het remmen, heeft Reynolds een volledig nieuwe oplossing ontwikkeld, namelijk de Cryo TG technologie.

Dit gepatenteerd systeem is ontworpen om de velg koeler te houden tijdens hevig en langdurig remmen en zorgt voor een optimale interactie tussen velg en remblokjes. Het resultaat is dan ook een lichtgewicht en super efficiënt systeem dat onder gelijke omstandigheden tot 100 graden koeler blijft dan vergelijkbare carbon velgen zonder Cryo TG. 

Gerelateerde artikels