Deel dit artikel:

Reportage: Julien Vermote

Twee jaar geleden zat Julien Vermote al eens enkele maanden zonder team en ook dit seizoen moest de 33-jarige West-Vlaming ondanks zijn jarenlange staat van dienst zonder ploegmaats zien te overleven. Dat lukte, met dank aan eenmansploeg Secteur-Duolar. Wij kropen in Vermotes spoor tijdens Kemmel Koerse.

Twee jaar geleden zat Julien Vermote al eens enkele maanden zonder team en ook dit seizoen moet de 33-jarige West-Vlaming ondanks zijn jarenlange staat van dienst zonder ploegmaats zien te overleven. Dat lukt, met dank aan eenmansploeg Secteur-Duolar. Wij kropen in Vermotes spoor tijdens Kemmel Koerse. “Ik had geen andere keuze dan de realiteit onder ogen te zien. En de realiteit was dat er niets was.” 

Zes toptienplaatsen: zesde in Puivelde, tiende in Oudenburg, tweede in Erembodegem-Aalst, eerste in Staden, derde in Poperinge en tweede in Vilvoorde-Houtem. U leest het goed: zes toptienplaatsen. Het moet al van zijn laatste seizoen als belofte in 2010 geleden zijn dat Julien Vermote nog zoveel toptienplaatsen op zijn cv kon noteren.

De intussen 33-jarige Kortrijkzaan ziet er gelukkig de humor van in als we hem bovenstaand lijstje voorleggen. Hij grijnst eens. “Pas op, die mannen bij de elite zonder contract kunnen snel rijden, hoor! Zeker het eerste uur. Het tweede uur is al wat anders. Dan merk je het verschil met de profs pas echt. Maar in bijvoorbeeld criteriums gaat het echt hard. In Staden hadden we na afloop een gemiddelde snelheid van 47,3 km per uur. (fronst de wenkbrauwen) 47,3, hé! Je moet het maar doen. Ik doe dit om mijn conditie op peil te houden. Ik wil vooral bij de profs rijden, maar de voorbije maanden waren er niet zoveel wedstrijden.” 

Lees het volledige artikel in de nieuwe editie van Poggio, nu verkrijgbaar in de winkel, HIER online te bestellen of HIER online te lezen via Blendle. Abonneer je HIER en geniet van onze aantrekkelijke abonnementsformules!