Deel dit artikel:

Regenboogtrui op roze fiets

Op de GVA Trofee-veldrit in Baal kon je er niét naast kijken: de knalroze crossfiets van wereldkampioen Zdenek Stybar. Een ideetje van Specialized-baas Mike Sinyard zelf... Bekijk de foto's!

Zoals bekend verving Stybars team Omega Pharma-Quick Step met de jaarwisseling de fietsen van Eddy Merckx Cycles door die van Specialized. Het eerste professionele mountainbiketeam Team Stumpjumper maakte in 1984 gebruik van een roze Specialized kader. Om de historie en de toekomst van de race afdeling te vieren liet CEO Sinyard de crossfietsen van Stybar daarom in dezelfde opvallende kleur spuiten.

Stybar kon zich blijkbaar wel verzoenen met de kleur van zijn nieuwe fiets, want tijdens de opwarming ruilde hij zijn helm voor een al even opvallende roze hoed. Tom Boonen en co moeten zich echter nog niet achter de oren krabben, want de wegrenners mogen dit seizoen gewoon met een zwarte fiets aan de slag.

Stybar reed overigens niet alleen met een nieuwe fiets in Baal, hij showde ook voor het eerst zijn nieuwe Omega Pharma-Quick Step-regenboogtrui. Zijn nieuwe fiets en outfit zorgden voor de nodige motivatie bij de wereldkampioen, want hij ging er als een stoomtrein vandoor op de GP Sven Nys. Na twee ronden zakte de Tsjech echter terug en hij finishte uiteindelijk als vierde.