Deel dit artikel:

Regenboogfiets voor Alaphilippe

Julian Alaphilippe ontving voor de start van Milano-Torino van Specialized een speciale regenboogeditie van de S-Works Tarmac SL7. De Amerikaanse fabrikant had duidelijk nog inspiratie ondanks dat de Fransman het WK voor het tweede jaar op rij won.

Amper tien dagen na zijn majestueuze WK-zege in Leuven was de regenboogfiets voor Alaphilippe al klaar. Senior Graphic Concept Designer bij Specialized, Tom Briggs, ontwierp een regenboogdesign dat past bij alle wereldkampioenen die worden gesponsord door het Amerikaanse merk. Dat gaat van XCO-shorttrackkampioenen Sina Frei en Christopher Blevins tot wereldkampioen op de weg Julian Alaphilippe.

Briggs: “De WK-fietsen zijn geïnspireerd op de wervelstorm van de wedstrijden. Dat moment waarop de hele inspanning van de renners op de pedalen wordt gefocust. Hun zicht raakt vervaagd en ze zien dubbel. Als je kijkt naar het WK-logo op de bovenbuis, zie je dat het wat versprongen staat – gezien hun troebele visie door de inspanning – en de regenboogstrepen raken wat vervaagd op de onderbuis en balhoofdbuis. Het zilvergraniet staat voor het wervelen van de gedachten, emoties, training en alle andere dingen die in dat ene moment van glorie gebald worden wanneer ze wereldkampioen worden.”

De Tarmac SL7 werd gelanceerd in 2020 en won al de Ronde van Vlaanderen, La Course , Luik-Bastenaken-Luik voor vrouwen, Giro d’Italia Donne, de puntentrui in elk van de drie grote rondes en drie wereldkampioenschappen bij de elite mannen en vrouwen. Daarmee kan je wel stellen dat het een succesvolle fiets is.