Deel dit artikel:

Red Bull Trans-Siberian Extreme krijgt een vervolg

Wie voldoende conditie heeft (en gek genoeg is) kan zich vanaf nu inschrijven voor de tweede editie van de Red Bull Trans-Siberian Extreme, de langste wielerwedstrijd ter wereld. Op 5 juli wordt in Moskou het startschot gegeven voor de race van 9300 kilometer.

De tweede editie van de Red Bull Trans-Siberian Extreme, de langste wielerwedstrijd ter wereld, start op 5 juli 2016 vanuit het centrum van Moskou. De deelnemers beginnen er aan een tocht van 9300 km langs de integrale route van de legendarische Trans-Siberian Railway, die dit jaar precies 100 jaar geleden afgesloten werd.

Iedereen die denkt over de nodige kwaliteiten te beschikken, kan zich inschrijven. Uiteindelijk zullen in 2016 slechts 20 renners aan de start verschijnen, zorgvuldig uitgekozen en geëvalueerd door de wedstrijdorganisatie. De inschrijvingen voor zowel de solo- als duocategorie zijn open.

De wedstrijd omvat 14 etappes, elk tussen 300 en 1400 km lang, en passeert langs Nizhniy Novgorod, Kazan, Perm, Yekaterinburg, Omsk, Novosibirsk, Krasnoyarsk, Irkutsk, Ulan-Ude, Chita, Svobodny en Khabarovsk. De finish ligt in Vladivostok aan het Far Eastern Operahuis aan de kust van de Stille Oceaan. De deelnemers zullen 5 klimaat- en 7 tijdszones doorkruisen en ondertussen langs het Oeral-gebergte, 4 van de langste rivieren ter wereld, het Baikalmeer en de kusten van Kazachstan, Mongolië en China racen. In totaal zullen ze meer dan 7900 hoogtemeters moeten overwinnen en meer dan 3 weken op de fiets zitten.

3X DE TOUR

Vorig jaar haalden slechts 4 solorijders uit Oostenrijk, België, het VK en Rusland en 3 duoteams uit Duitsland, Italië en Rusland de finish van de eerste editie van de langste ultra-etappewedstrijd ter wereld. De race is 3 keer langer dan de Ronde van Frankrijk en tweemaal langer dan de Race rond Amerika.

Het eerste deel van de 2016-route is enigszins lichter dan vorig jaar met 3 in plaats van 2 etappes op weg naar het Oeral-gebergte. Het is vooral de tweede helft van de route die de deelnemers zwaar op de proef zal stellen. De renners krijgen aan het Baikalmeer één rustdag voor ze aan het extreme tweede deel van de race beginnen, met vanaf dan enkel nog etappes van 700 km of meer, waarvan de Amur Challenge – de koninginnenrit – met meer dan 1400 km de langste is.

BELG WON IN 2015

Belg en individueel winnaar in 2015 Kristof Allegaert legde de 15 etappes af in 318 u en 57 min aan een gemiddelde snelheid van 28,6 km/u, terwijl het Russische duo met Olympisch gouden medaillewinnaar Mikhail Ignatyev en scratch race-wereldkampioen Ivan Kovalev de duocategorie wonnen in een tijd van 282 u en 16 min aan een gemiddelde snelheid van 32,6 km/u.
Kristof Allegaert: “Het was een opwindende en uitdagende race. Ik ben ervan overtuigd dat tal van renners in 2016 zullen willen deelnemen aan de Red Bull Trans-Siberian Extreme.”

INSCHRIJVINGEN

De Red Bull Trans-Siberian Extreme heeft ondertussen de aandacht getrokken van heel wat renners wereldwijd. De inschrijvingen voor zowel de solo- als duocategorie zijn open.

Een ervaren hulpteam zal de renners 24u op 24 en zeven dagen op zeven bijstaan met zowel medische, psychische en mechanische steun als met voedsel, zodat ze tijdens het streven naar hun ultieme resultaat op elk moment van de race kunnen rekenen op professionele kwaliteitszorg.