Deel dit artikel:

Recreanten zwaaien Erwin Vervecken uit

Met een massacyclocros in de bossen van Herentals hebben naast de volledige veldrittop ook 710 recreanten Erwin Vervecken een passend afscheid bezorgd. Hierna hing de ex-wereldkampioen zijn fiets aan de haak.


Meer dan 700 recreanten zwaaiden Erwin Vervecken uit. (foto alain buyck)
Maar liefst 710 veldrit- en mountainbikeliefhebbers waren paraat voor een Fietspromoveldrit van twintig of veertig kilometer aan het Bloso-centrum in Herentals. “Dat was een enorm succes want we mikten op een deelnemersaantal tussen 500 en 700”, zegt Christophe Impens, Managing Director van Golazo sports.

“Het is een grandioos afscheid geworden voor één van de meest geliefde renners in de veldritwereld. Alle toppers stonden erop om aanwezig te zijn.”

Naast de recreanten was het deelnemersveld met profs en ex-renners indrukwekkend. Naast Erwin Vervecken verschenen onder meer wereldkampioen Zdenek Stybar, Belgisch kampioen Sven Nys, Niels Albert, Bart Wellens, Kevin Pauwels, Klaas Vantornout, Sven Vanthourenhout, Dieter Vanthourenhout, Bart Aernouts, Jan Verstraeten en Tom Meeusen aan de start. Ook ex-toppers zoals Roland Liboton, Danny De Bie en Peter Van Santvliet reden mee.

De wedstrijd omvatte twee of vier ronden van tien kilometer. “Het was uiteraard een leuke tocht, maar de veldrijders maakten er wel een echte cross van”, zegt Impens. “Zo was er na twee ronden een premie, die Sven Nys na veel strijd kon meenemen. In de laatste ronde bleven de renners samen. In plaats van een voorspelbare spurt werd Erwin heel mooi door zijn ex-collega’s in een erehaag uitgezwaaid.”
Gerelateerde artikels