Deel dit artikel:

Recreant rijdt Ronde (en meer) na sleutelbeenbreuk: 326 km!

Er rijden wel meer mensen de langste afstand van de Ronde van Vlaanderen Cyclo, maar Davy Christiaen is wel een speciaal geval. Hij startte thuis en reed na de finish nog terug, goed voor 326 km. En dat net na een sleutelbeenbreuk...

We kregen volgend bericht in de bus van cycling.be-lezer Davy Christiaen: “Mijn vrienden zeggen dat ik het jullie eens moest laten weten, vorige zaterdag heb ik de volledige Ronde van Vlaanderen Cyclo uitgereden, maar ik koos ervoor om van thuis te vertrekken om 6u en van Merelbeke naar Brugge te rijden om dan te starten. De eerste 5 uren zat ik in de plensende regen, toen de anderen pas droog vertrokken, was ik al een waterkieken… Na de finish reed ik ook nog eens naar huis. Een ‘door to door’ noemen wij dat hier. Goed voor 326km (eigenlijk iets meer, want Strava werkte vreemd de eerste kilometers).”

“Al bij al, de afstand… het weer… het parcours maakten het wel lastig, maar nog geen uitzonderlijke prestatie. Maar… ik had wel mijn sleutelbeen los door gebroken enkele weken ervoor! Iedereen verklaarde me zot, maar waar een wil is is een weg. Mijn arm was trouwens onbruikbaar de laatste uren, volledig geblokkeerd, ik kon nog schakelen en remmen maar bergop was hij nutteloos en ik kon zelfs geen eten meer nemen met die hand.”

Davy stuurde bovenstaande foto mee en een bewijs van zijn rit door middel van zijn Strava-gegevens. Davy zat in totaal meer dan 12 uur in het zadel voor deze heldhaftige tocht en deed dat aan een meer dan respectabel gemiddelde van 26,8 km/u. Velen die zelfs de kortere afstanden hebben gereden zullen daar jaloers om zijn. Respect, Davy!