Deel dit artikel:

Recordrit voor broer Vanmarcke

Ken Vanmarcke reed samen met zijn bekendere broer Sep en de rest van de LottoNL-Jumbo-ploeg een stevige trainingsrit in Zuid-Spanje. Ze zaten maar liefst 222 km in het zadel, goed voor zo'n 3600 hoogtemeters - en dat in januari.

Het is intussen alom bekend dat postbode Ken Vanmarcke na zijn ronde vaak nog een trainingstocht afwerkt met zijn broer, wielerprof Sep Vanmarcke. Deze keer trok hij met de ploeg van Sep mee op stage naar Mojacar. Daar legden ze zondag de zwaarste training af, een rit van 222 kilometer, goed voor meer dan zeven uur in het zadel aan een gemiddelde van 30,9 km/u en met ongeveer 3600 hoogtemeters.

Achteraf klonk het zo op Twitter: “Niet slecht voor een toerist toch?! Eventjes mijn eigen record omvergeblazen… wel met dank aan teamlottoNLjumbo! TOP”. Ook voor Sep was het zijn langste training ooit.

De zwaarste klim was de Alto de Velefique (13 km aan 7%), een beklimming waar we in de Strava-rangschikking nogal wat renners van de Nederlandse ploeg, de opvolger van Belkin, zien. De Duitser Paul Martens is al vroeg in vorm, want hij staat na de rit van zondag als tweede genoteerd, Laurens ten Dam als derde.

Hieronder kun je nog een filmpje van Sep Vanmarcke bekijken tijdens een training van de week ervoor.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/nl_NL/all.js#xfbml=1”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));