Deel dit artikel:

Recordopkomst voor Ronde van Vlaanderen

Met 19.000 waren ze. De wielerliefhebbers en mountainbikers die één dag voor Tom Boonen en co het parcours van Vlaanderen Mooiste inspecteerden. Bekijk de reportage op Sport.be TV!


Foto Alain Buyck.
In vergelijking met vorig jaar kwamen er 2000 mensen meer aan de start om de sfeer van de echte Ronde van Vlaanderen te proeven. Een record.

Onder de vele deelnemers ook Vlaams minister-president Kris Peeters, gouverneur van de provincie Oost-Vlaanderen André Denys, Voorzitter van de Kamer van Volksvertegenwoordigers Patrick Dewael. Uiteraard konden ook de (ex-)topsporters niet onbreken: Niels Albert, Johan Museeuw, Tom Steels,…

3500 moedigen reden het volledige parcours van Brugge naar Ninove. Goed voor 250 kilomter. In totaal kwamen 30 verschillende nationaliteiten aan de start. Buiten mensen uit de Europese landen kwamen er ook Japanners, Australiërs, Amerikanen en Nieuw-Zeelanders afgezakt naar Vlaanderen.

Opvallend: 700 Britten reden de Ronde van Vlaanderen voor Wielertoeristen. Daar zal het succes van Mark Cavendish wel voor iets tussenzitten…