Deel dit artikel:

Recordopbrengst Bike for Think-Pink 2015

De evenementen van Bike for Think-Pink hebben dit jaar een recordbedrag opgeleverd. Tijdens drie meerdaagse fietstochten werd dit voorjaar maar liefst 247.000 euro ingezameld.

Think-Pink, de nationale borstkankercampagne, besteedt een deel van het geld aan het Geef om Haar Fonds om pruiken terug te betalen aan borstkankerpatiënten. Een ander deel gaat naar het SMART Fonds dat wetenschappelijk onderzoek naar borstkanker in België financiert.

Bijna een kwart miljoen euro: zoveel hebben 170 ‘fietsende ladies’ in naam van Think-Pink bijeen gebracht. Op elk van de fietstochten biedt Think-Pink een uitgebreide omkadering aan. “We voorzien alles, van voorbereidende trainingen over catering en logement tijdens de fietstocht, tot ontspannende activiteiten na elke rit”, zegt Heidi Vansevenant van Think-Pink. “Wie deelneemt, engageert zich ook om zelf fondsen te werven. Het is hartverwarmend om te zien hoeveel mensen de campagne op deze manier steunen.”

247.000 euro staat er intussen op de teller. Het succes straalt af op de Ladies Only Classic, die op dit moment gereden wordt. 40 duo’s fietsen van donderdag tot zondag een traject van 320 of 450 km. Na die sportieve prestatie volgt er zondag een slotfeest op Domein Puyenbroeck in Wachtebeke, waar geklonken wordt op de totaalopbrengst van de Bike for Think-Pink events.

Heidi Vansevenant: “Het ingezamelde bedrag stopt Think-Pink in het Geef om Haar Fonds en het SMART Fonds. Enerzijds steunen we vrouwen die een behandeling ondergaan voor borstkanker bij de aankoop van een pruik, anderzijds financieren we het wetenschappelijk onderzoek naar borstkanker. Het SMART Fonds schonk in dat verband onlangs 71.000 euro aan ZOL Genk, voor een onderzoek naar ademtesten als indicator voor borstkanker. De eerste resultaten van dit project worden in 2017 verwacht.”

Geef borstkanker geen kans: dat blijft het motto van de nationale borstkankercampagne. In het najaar gaat het SMART Fonds van Think-Pink nog drie andere wetenschappelijke projecten rond borstkankeronderzoek financieren in ziekenhuizen in Namen, Gent en Hasselt. Meer nieuws hierover volgt na de zomer.

Wie in 2016 wil deelnemen aan de fietstochten, kan nu al registreren op www.bikeforthink-pink.be. Nieuw is een zesdaagse tocht doorheen Vlaanderen eind mei, onder de noemer Bike for Think-Pink Challenge. Eind juni is er een vierdaagse tocht in Limburg. Begin mei kun je je als mountainbiker meten met andere sporters in de Hoge Venen. Het aantal plaatsen per evenement is beperkt.