Deel dit artikel:

Rabobank kiest voor Giant

Het is nu officieel: Rabobank rijdt de volgende twee seizoenen op Giant. Daarmee komt een einde aan de twaalf jaar durende partnership tussen de Nederlandse wielerformatie en Colnago.


Freire en co rijden de komende 2 seizoenen op een Giant. (foto Belga)
Giant zal drie verschillende Rabobankteams voorzien van met Shimano afgemonteerde fietsen: het Pro Tour Team, met onder andere drievoudig wereldkampioen Oscar Freire en tweevoudig Vueltawinnaar Denis Menchov, het continental team en de veldrijdersploeg, onder wie huidig wereldkampioen Lars Boom.

“We zijn erg blij dat Rabobank voor ons heeft gekozen”, zegt Tony Lo, CEO van Giant. “Met het langetermijn engagement van zowel als Rabobank en Giant in de profwielrennerij passen beide organisaties perfect bij elkaar. Combineer Rabobanks talent met Giants bekwaamheid om superieure producten te creëren en dan weet je zeker dat er ons mooie dingen staan te gebeuren.”

Voor Colnago betekent dit een nieuwe tegenvaller nadat het eerder ook al de overeenkomst met Milram en Tinkoff niet verlengd zag worden. Het italiaanse fietsenmerk is wel in onderhandeling met drie andere ploegen.